Palmer Wine

Tyler Santa Barbara Chardonnay kåret til beste hvitvinskjøp

Dagens Næringsliv har kåret Vinmonopolets beste kjøp, og Tyler Santa Barbara Chardonnay tok seieren i kategorien hvitvin.  

Historien om Tyler Winery begynte med et uhell på golfbanen. En skade satte en stopper for Justin Willets lovende golfkarriere. Med et stygt albuebrudd var det umulig å fortsette som golfspiller på toppnivå.

Men at Justin skulle bli en av Californias lovende produsenter lå på ingen måte i kortene. Etter at golfkølla ble lagt på hylla, ble det studier i kunst og historie, og ikke vinmaking han konsentrerte seg om. Hans interesse for vin ble vekket da han under studietiden arbeidet som servitør på i Los Angeles. Her ble han fascinert av de mange gode vinene han daglig anbefalte sine gjester. Han bestemte seg for å lære mer. Etter hvert ble han så fascinert av vin at han ved siden av jobben som servitør, tok seg deltidsjobb hos en liten vinprodusent i Santa Rita Hills. Så snart han var ferdig på jobben i restauranten, bar det av sted til vingården. Spesielt engasjert ble han av viner fra Bourgogne laget av Pinot Noir og Chardonnay.

Som 24 åring startet han i 2005 Tyler Wines. Produksjonen var liten, kun åtte fat à 228 liter, men han kom i gang. I dag, elleve år senere, regnes Justin Willett og Tyler Wines blant topp produsentene i California. De lager kvalitetsviner basert på Pinot noir og Chardonnay.

Karakteristikk:
DN skriver: Dufter av flint og tre med hint av epler. Frisk syre på smak med en lett mineralsk og fersk frukt. Fin lengde og en kjølig fersk utgang. 

Druer/ råstoff:
Chardonnay

Sukker: 0,70 g/l           Syre: 7,6 g/l                 Alkohol: 12,7 %

Matretter:        
Et særdeles godt følge til et stort spekter av retter, for eksempel rike retter av lyst kjøtt og sjømat.

Pris: 279,90 på Vinmonopolet 

Absolutt et godt kjøp!