Palmer Spirits

Ch Montifaud XO Silver

Ch Montifaud XO Silver - 5 år på det norske markedet!

Château Montifaud Cognac V.S.O.P. er en av landets mestselgende cognacer i sitt segment og selger alene over 75 000 flasker i året, men denne flotte produsenten har flere varianter i basisutvalget på Vinmonopolet.

For nøyaktig 5 år siden ble det diskutert mellom datidens drivere av Ch Montifaud, Michel og Cathrine Vallet, og Palmer Group om det kunne være muligheter for ytterligere en XO variant i porteføljen deres. Som den rette familiebedriften de er, dro Michel og Cathrine hjem til Cognac og diskuterte med sønnen Laurent og svigerdatteren Elodie. Dermed var snøballen begynt å rulle.

Elodie er en magiker når det gjelder design, og Laurent og Michel fant fram til en blend av Cognacer som var fatlagret mellom 20-23 år. Etter noen runder med å bestemme innhold og design, var Ch Montifaud XO Silver født.

Designet på flasken er stilrent og har et mer moderne uttrykk. Den sølvfargede aluminiumssylinderen som omkranser flasken har både funksjon som beskyttelse for flasken og den gjør seg som en flott gavepakning.

Innholdet har dyp gyllenbrun farge. Duften er aromatisk og behagelig med preg av tørket frukt. Smaken er rund og man sitter igjen med en meget flott ettersmak.

 

Den hittil største anerkjennelsen kom i 2017 hvor XO Silver fikk utmerkelsen Gold i International Spirits Challenge.

 

Det er kun et titalls cognachus som kan kalle seg château i Cognac og et av dem er det tradisjonsrike huset Château Montifaud. Château Montifaud er et familieeid cognachus grunnlagt allerede i 1837 og drevet av familien Vallet gjennom seks generasjoner. Produsenten holder til i Jarnac-Champagne i Petite Champagne med vinmarker både her og i Grande Champagne.

Et av Château Montifauds viktigste fokus er kvaliteten det kalkholdige jordsmonnet gir vinenes kvalitet før destillering. De destillerer vinen med bunnfallet og blander verken vin eller cognac fra disse to underområdene for å opprettholde særegenhetene de ulike områdene gir. De er også opptatt av at fatkarakteren ikke skal overdøve råvaren og er forsiktig med bruken av nye fat. Ikke minst bruker de ikke karamell for farge eller sødme i sin cognac.