Vinkurs, vinsmaking

Winemakers Dinner – Von Buhl

Kart utilgjengelig

Dato/tid
Date(s) - 24/01/2019 - 25/01/2019
6:00 pm - 11:00 pm

Sted
Festiviteten Sarpsborg

Kategorier


Den 24. januar får Festiviteten Sarpsborg storflott besøk av Von Buhl.

Reichsrat von Buhl består i dag av daglig leder Richard Grosche & teknisk direktør og ansvarlig for vinifkasjonen Mathieu Kauffmann. Von Buhl har laget viner siden 1849 og er en av Tysklands mest anerkjente vinprodusenter. Von Buhl lager både musserende, hvite (tørre og søte) samt røde viner. Filosofien er klassisk og terroirpreget. Man holder tyske vintradisjoner i hevd sammen med den moderne tørre stilen.
I 2012 ansatte man Richard Grosche (Die Weinwelt – Redaktør) og Mathieu Kauffmann  (Champagne Bollinger – Winemaker) som skulle lede Von Buhl når den nye æra skulle starte i 2013. Mathieu, som allerede har laget noen av verdens beste Champagner, har allerede bevist sine kunster ved å lage tysklands beste sekt.

Mathieu Kauffmann har i 7 år vær «chef du cave» hos Bollinger Champagne. Han var faktisk den første som ikke er født i Champagne. Han studerte ved Ecole Nationale Supérieure Agronomique, og jobbet både i Alsace og Baden, før han startet hos Bollinger. Når han sa opp sin posisjon der var det et stort ramaskrik da ingen Chef du Cave har noensinne sagt opp før pensjontiden. Von Buhl er sertifisert økologisk, og de blir 100% medlem av Biodyvin fra 2019 av, da som et seritifisert biodynamisk vineri. Von Buhl med Mathieu Kauffmann er kjent for å lage «bone dry» viner, ikke bare på estate-nivå men også GGen er <3 sukker. De har vinmarker i Deidesheim, Forst & Ruppertsberg og totalt 59 HA. Designet på etikettene er basert på original design av jugendstil kunstneren Franz Von Stuck. 

 

Pris 1150,- 5-retters inkl. vin
Påmelding: post@festiviteten.no