Artikler, Palmer Beer

Fårikålsesong!

Fårikålsesongen er for alvor over oss. Mange sverger til klassiske oppskrifter, andre eksperimenterer mye. Noen sverger til sauekjøtt, andre til lam. Meningene er delte, og uten å kaste oss inn i debatten ønsker vi bare å dele våre beste tips!

Vårt tips er å brune kjøttet i pannen først med skikkelig kviteseidsmør, for så å lagvis legge kål og kjøtt, i tillegg til hel pepper. Benytt gjerne litt mel mellom lagene om du ønsker en rikere konsistens, eller prøv med litt hele enebær sammen med pepperet. Sjefens tips: Jeg bruker alltid bog (skivet men ikke utbenet) som jeg bruner i pannen først. Dernest tilsetter jeg kyllingfond i vannet og legger i et par timiankvister. Det gjør susen!

Gladkokken har også en fin vri på fårikål, her er det både stjerneanis og hvitløk i oppskriften. Les den her

Våre drikketips på øl er Easy Rider fra Gotland og Amager modern IPA. på brennevin er det definitivt fårikålaekvitt, og på vin er det Deidesheimer Riesling og Champagne Palmer.

 

Easy Rider: Avrundet, lett maltflydig kropp som kompenseres av en tydlig humle samt en maltsødme og humlefruktig ettersmak.

Amager Modern IPA: Middels dyp gyllen. Tiltalende aroma preget av ferskt lyst malt og humle, streif av urter og blomst. Ung og kremet. Preg av lyst malt, blomst, sitrus og urter, humlepreget ettersmak.

Fårikålakevitt: Norsk Fårikål Akevitt har et behagelig krydderpreg og en mild framtoning. Aromaen er karvepreget med noe vaniljeduft som kommer fra de brukte sherryfatene.

Von Buhl Deidesheimer:  Middels dyp strågul. Aroma preget av eple, sitrus og litt krydder, innslag av petroleum. Ørlite utviklet, preg av sitrus og eple, innslag av krydder og mineraler.

Champagne Palmer: Lys strågul farge med mange små, elegante bobler. Aromatisk duft av friske grønne epler, fersken, mandel og et flott preg av gjærbakst. Tørr Champagne med nydelig syre, flott fruktkonsentrasjon og en herlig mousse. Lang mineralsk avslutning.