Palmer Wine, Vingård

Historiske vinmarker kjøpt av Frescobaldi

I hjertet av Chianti Classico, mellom Siena og Firenze, finner vi kommunen Gaiole og eiendommen Tenuta Perano. Eiendommen på hele 250 hektar har i dag 52 hektar vinmark med DOCG-status. De svært vakre og naturlige amfi-lignende vinmarkene er perfekt for dyrkning av kvalitetsdruer med tydelig adresse fra regionen.   Marchesi Frescobaldi ble allerede våren 2014 involvert vinmarkene og fremstillingen. Nå i 2018, slippes endelig første årgang Tenuta Perano 2015 på Vinmonopolet og i Europa.

Tenuta Perano’s 52 hektar historiske vinmarker ligger sydvendt og 400 – 600 meter over havet. Vinmarkene har en 15-20 % helling i naturen og beskytter godt for vind fra sør og nord. Jordsmonnet er preget av grus og stein. De amfi-lignende vinmarkene samler godt lys og varme som optimaliserer god kvalitet på vindruene. Klimaet i området er varmt i sommerhalvåret og i september er det varme dager og kjølige netter.

Vingården fremstiller i dag tre viner; Chianti Classico ANNATA, som Palmer har gleden av å gjøre tilgjengelig 2.mai på Vinmonopolet. I tillegg har huset en Chianti Classico Riserva og Chianti Classico Gran Selezione.

Dette er Chianti Classico på sitt aller beste og Tenuta Perano Chianti Classico DOCG 2015 kan bestilles med Vinmonopolnummer 10093901. Pris er 259 kroner.