Palmer Wine, Vingård

Maison Charles Frey – Økologisk fra Alsace

Maison Charles Frey ble grunnlagt i Dambach-La-Ville, sentralt i Alsace i 1709. Familien Frey kom opprinnelig fra Sveits, før de slo seg ned i Alsace i nordøstlige Frankrike. I starten drev de ulikt landbruk, som mange andre familier i Alsace, men etter hvert dedikerte Charles Frey og hans far Joseph seg fullt og helt til vin. De solgte sin første flaske i 1963. I dag er det Dominique Frey og kona Nathalie, og deres sønner Julien og Thiébaud, som driver vingården. I 1997 startet de med konvertering til økologisk og biodynamisk landbruk i alle vinmarkene. Alle deres viner er sertifisert.

Charles Frey Sylvaner Lieu-dit Blettig Vieilles Vignes ØKO

En god Sylvaner har den herlige egenskapen at den både er syrefrisk og fyldig på samme tid. En fin drikkevin og et spennende følge til mange ulike retter. Dempet aroma av grønne epler, blomster og mineralitet. Frisk, tørr og med druens fine syre og lett fete fylde. Passer fint til for eksempel røkt laks og ørret, skalldyr, asparges, spekemat og ulike oster. Vinmonopolet: 8282801 Kr 165 basisutvalget

Presse:

  • Aftenposten mars 2018: «5. Hvorfor drikker du ikke mer hvitvin laget på druen Sylvaner? (…) Merk deg at den smaker mer enn den dufter. Det er munnfølelsen som er greia. Fersken. Salt. Noe av duften vi kaller petroleum. Ikke la deg skremme. Mange blir hekta på akkurat den duften. Prøv!»
  • Dagens Næringsliv mars 2018: «85 p. Floral duft med hint av roser, voks og pepper. Bløt og lett sødmefull frukt på smak med en bløt utgang. Rik.»
  • Vinforum mars 2018: * * * * Frisk, ren og typeriktig sylvaner med innslag av epler, sitrus, blomster, nesle og et streif av fersken på duft. Middels fyldig og lett syrlig vin med god lengde og lett bitter og eplepreget finish.
  • Bulletin mars 2018: «87 poeng. Rund og fyldig med fin konsentrasjon, litt mineraler, sitrus og gule epler, god fylde med en balansert og rund ettersmak. God sylvaner der harmonien mellom tekstur og smak er det beste.»
  • Botti mars 2018: «Spesielt anbefalt. 86 poeng. En rimeligere Sylvaner som faktisk får druene sine fra 40 år gamle vinstokker(…) Vinen er typeriktig og kommer lekent og offensivt opp av glasset med sin rike gule generiske frukter samt med en flott vårlig tone av ungdommelig blomstereng(…) En lett og fin Sylvaner til hvitt kjøtt nå på vårparten.»
  • Christer Byklum mars 2018: «86 p. Pale lemon yellow. Some white pepper, yellow fruits nose. Fresh acidity, fruity, rounded, touch bitter, good length.»
  • Rogalands Avis mars 2018: «6. Lys gulgrønn farge, og lukter av blomst og eple sammen med voks og urter. Bra fylde, og smaker søtlig eple- og pærefrukt, som balanseres av bra syre, sammen med urter og forsiktig mineralpreg

Charles Frey Harmonie Pinot Noir 2016 ØKO

Pinot Noir har blitt plantet i Alsace siden romersk tid. Alsace er mest kjent for sine hvitviner, men det er verdt å åpne øynene for også rødvin derfra. Der finner du Pinot Noir som er lys i fargen med aroma av bringebær, jordbær, moreller og noen stedskarakteristiske kryddertoner.

 Klar rudinrød. Aroma av markjordbær og bringebær. Slank stil, ren frukt, markjordbær, moreller, lett innslag av pepper, god balanserende syre.

 Nydelig følge til grillet lyst og rødt kjøtt, fisk som uer, laks og tunfisk, and, småvilt og retter av sopp.

Vinmonopolet: 8300901 Kr 200,50 bestillingsutvalget

 Presse: Dagens Næringsliv mars 2018: «Dufter av søte bær og moreller med hint av blomster. Sødmefull og bløt frukt med lette tanniner og en lett tørr finish. 83 p.»