Asparges har en kort sesong i Norge, vanligvis fra slutten av april til begynnelsen av juni. Dette betyr at man bør utnytte sesongen når den først er kommet, og nyte denne deilige grønnsaken mens man kan!

Når det gjelder forskjellen på hvit og grønn asparges, så er den største forskjellen at hvit asparges vokser under jorden og blir ikke eksponert for sollys. Dette gjør at den blir hvit og mildere i smaken enn grønn asparges, som vokser over bakken og får mer sollys. Grønn asparges er også litt mer næringsrik enn hvit asparges, og har en litt mer utpreget smak. 

Når man skal velge drikke til asparges, er det imidlertid ikke så stor forskjell på grønn og hvit asparges. Begge kan kombineres med hvitvin, rødvin eller øl, og det viktigste er å tenke på smak og tilberedningsmåte når man velger drikke. 

Først og fremst må vi snakke om smak. Asparges har en helt spesiell smak som kan være vanskelig å kombinere med vin - men det betyr ikke at det er umulig! Asparges er ofte frisk, grønn og litt bitter, så man bør velge en vin som ikke overvelder dette. En god regel er å velge en vin som er litt lettere og friskere. 

En hvitvin kan være perfekt, spesielt en Sauvignon Blanc eller en Muscadet. Disse vinene har en friskhet og syre som vil balansere smaken av asparges. Hvis man vil ha en rødvin, kan man velge en Pinot Noir eller en Beaujolais. Disse vinene er fruktige og ikke for tunge. 

Det er også viktig å ta hensyn til tilberedningsmåten. Asparges kan bli dampet, grillet eller stekt, og dette vil påvirke smaken og konsistensen. Dersom aspargesen er grillet, kan man velge en rødvin som er litt kraftigere, som en Cabernet Sauvignon. Hvis den er dampet eller stekt, kan man velge en letter vin som en Riesling eller en Chablis

Til slutt er det også verdt å nevne at også øl vil være et godt valg. En lys lager eller en Pilsner kan være en god match. 

Avslutningsvis, når man skal velge drikke til asparges, bør man tenke på smak og konsistens, tilberedningsmåten og årstiden. Hvitvin, rødvin eller øl kan alle være gode valg, så lenge man velger en som er balansert og ikke overdøver smaken av asparges. Så gå ut og jakt etter årets asparges og sikre deg noe godt i glasset ved siden av! 

Ønsker du produktspesifikke tips?
Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.