Vi trenger alle noe å se frem til nå. I Catalonia, nord-øst i Spania, ligger et av landets mest spennende vindistrikter. Vinslottet Castillo de Perelada, midt i landsbyen med samme navn, er verdenskjent for sine viner. Slottets vinmarker strekker seg fra Middelhavet og opp i Pyreneene, noe som gir stor bredde og variasjon i vinene. To minutter fra slottet finner man også et eksklusivt og unikt spa- og golfhotell som eies og drives av vingården.

Så selv om korona skaper usikkerhet for hvordan verden vil arte seg fremover, så er dette virkelig noe å sette høyt på ønskelista når verden forhåpentligvis snart blir normal igjen. Så drøm deg bort!

Noen timers kjøretur nordover fra Barcelona kommer du til Peralada, en liten landsby i hjertet av Alt Empordà (Girona) med snaut 2000 innbyggere. Landsbyen ligger kun få minutter fra spektakulære naturattraksjoner som Costa Brava og Aiguamolls de l'Empordà naturpark. Midt i landsbyen finner du en av Catalonias arkitektoniske, historiske og kulturelle juveler: Castillo de Peralada. 

Vinprodusenten Perelada driver som nevnt også Hotel Peralada Wine Spa & Golf, en oase av avslapning og velvære designet for alle som elsker alle livets største gleder. Du kan nyte femstjerners innkvartering, et legendarisk kasino, haute cuisine, Castell de Peralada International Music Festival, enestående kulturarv og mye mer.

Hotel Peralada Wine Spa
Hotel Peralada Wine Spa

Vinspaet består av et kjellerbasseng, et utendørsbasseng og en spasone med mulighet for hudpleie og massasje. De utfører vinterapi, hvor de bruker hver eneste del av druen for å utvikle sin egen eksklusive hudpleieserie!

Castell Peralada Restaurant
Castell Peralada Restaurant

Kun to minutter unna hotellet finner du også Michelin-restauranten, Castell Peralada Restaurant. Her lager de moderne retter av tradisjonelle og lokale råvarer, med kokken Xavier Sagristà og sommelier Toni Gerez i spissen.

Museu del Castell de Peralada
Museu del Castell de Peralada

På slottet finner du også et storslagent museum, bestående av et bibliotek, et kloster og et vinmuseum med objekter fra det 14. århundre. Her kan man boltre seg i historie og kulinariske opplevelser - alt på ett og samme sted. 

Alle disse opplevelsene kommer i tillegg til muligheten for vertikale vinsmakinger og besøk til vinmarkene. I tillegg kan man glede seg til det nye vineriet åpner i 2022. 

Ønsker man seg en opplevelsesrik ferie som inkluderer kunst, kultur, store matopplevelser og ikke minst en fantastisk oppdagelsesreise inn i en vinverden fylt med rik historie og store smaker. Vel, følg tittelen i artikkelen: drøm deg dit!

Les mer om vingården og produsenten og besøk hotellet her.