RCR Arquitectes
Tidlig på 2000-tallet tok Perelada kontakt med RCR Arquitectes, som på det tidspunktet var unge og lovende arkitekter med base kun en halvtimes kjøretid unna Peralada, i Olot. Perelada ble tiltrukket av dristigheten til arkitektene, men også av deres respekt for lokalsamfunnet ved utvikling av nye bygg. Helt fra start hadde RCR full forståelse for prosjektet de gikk inn i, og begge parter hadde en klar visjon for hvordan vineriet skulle se ut og oppleves for besøkende.
Dette skulle vise seg å bli et meget fruktbart samarbeid, som blant annet har resultert i at RCR har fått en egen vin oppkalt etter seg i Pereladas nye vineri. I 2017 ble RCR tildelt den gjeve Pritzker-prisen, som tilsvarer Nobelprisen innen arkitektur.

Vineriet
Det er dokumentert at det har blitt produsert vin i slottet Peralada helt siden middelalderen. Da Miguel Mateu kjøpte dette flotte komplekset i 1923, var et av hans hovedmål å gjenoppta vinproduksjonen. I dag er tradisjonen oppe og går igjen, i det splitter nye vineriet med det siste innen moderne teknologi. Målet er å produsere vin som gjenspeiler de ulike jordsmonnene i Empordà. Det nye vineriet representerer en livslang drøm for Suqué Mateu-familien, som har formet seg gjennom generasjoner.
Det nye vineriet er for det første en viktig forpliktelse til jorden og området familien Suqué Mateu elsker så høyt, i tillegg til potensialet til vinene de tror så sterkt på. Det er også en utfordring som motiverer teamet hos Perelada til å forbedre seg hver dag og jobbe mot visjonen om Perelada som de så lenge har sett for seg. Nå ønsker de å dele vineriet med alle som elsker vin like høyt som dem selv, og ønsker derfor alle hjertelig velkommen til å besøke Perelada.