Risotto med sopp og pølse er en tradisjonell rett i Nord-Italia. Med en intens aroma og en rik og fyldig smak, er denne retten en go-to når du får venner og familie på besøk i høst.

Ingredienser (4 porsjoner)

300 g risottoris
40 g tørket sopp
150 g Salsiccia-pølse
1 sjalottløk
Revet parmesan
Extra virgin olivenolje
Salt
En klatt med smør

Fremgangsmåte

  1. 1. Om du ikke bruker en ferdigblandet risottopose, men har tørket sopp for hånd: la denne sitte i vann i 15 minutter

  2. 2. Kutt opp sjalottløken og brun den i en panne med litt olivenolje

  3. 3. Kutt opp og tilsett Salsiccia-pølsen i gryten med sjalottløken, og stek til pølsen har skiftet farge. Tilsett så soppen om du hadde for hånd.

  4. 4. Tilsett risottorisen i gryten, og bland den med resten av pølsen og løken
  5. Deretter siler du vannet som ble brukt til soppen, og tilsetter litt og litt og lar det koke inn i risen.

  6. 5. Etter ca. 15-20 minutter, når risen er al dente, smaker du til med salt, fjerner gryten fra stekeplaten, tilsetter en klatt med smør og en håndfull revet parmesan. Server i dype tallerkener og dryss gjerne pepper på toppen


Tips: om du har noen hvitvinsrester kan du gjerne tilsette dette i gryten sammen med risottoen, koke opp og kok til absorbert før du tilsetter vannet.


Fyll glassene med god italiensk vin, gjerne en Barolo eller Barbaresco, og nyt kvelden.