Ingredienser (4 porsjoner)
300 g risottoris
40 g tørket sopp
150 g Salsiccia-pølse
1 sjalottløk
Revet parmesan
Extra virgin olivenolje
Salt
En klatt med smør
Fremgangsmåte
- 1. Om du ikke bruker en ferdigblandet risottopose, men har tørket sopp for hånd: la denne sitte i vann i 15 minutter
- 2. Kutt opp sjalottløken og brun den i en panne med litt olivenolje
- 3. Kutt opp og tilsett Salsiccia-pølsen i gryten med sjalottløken, og stek til pølsen har skiftet farge. Tilsett så soppen om du hadde for hånd.
- 4. Tilsett risottorisen i gryten, og bland den med resten av pølsen og løken
- Deretter siler du vannet som ble brukt til soppen, og tilsetter litt og litt og lar det koke inn i risen.
- 5. Etter ca. 15-20 minutter, når risen er al dente, smaker du til med salt, fjerner gryten fra stekeplaten, tilsetter en klatt med smør og en håndfull revet parmesan. Server i dype tallerkener og dryss gjerne pepper på toppen
Tips: om du har noen hvitvinsrester kan du gjerne tilsette dette i gryten sammen med risottoen, koke opp og kok til absorbert før du tilsetter vannet.
Fyll glassene med god italiensk vin, gjerne en Barolo eller Barbaresco, og nyt kvelden.