Palmer Spirits

Classic Negroni Cocktail

Det sies at det var Greve Camillo Negroni som først komponerte denne bittersøte drinken allerede i 1919 på utestedet Caffé Casoni, i Via de’ Tornabuoni i Firenze, Itialia.

Utestedet finnes fortsatt på samme sted kjent som Caffé Roberto Cavalli.

Grev Negroni trengte noe sterkt og ba sin bartender Fosco Scarselli om å stramme opp sin favorittdrink Americano med gin istedenfor sodavann som vanligvis ble brukt.

Fosco gjorde dette og byttet også ut det vanlige sitron garnityret mot en tynn skive appelsinskall og vips så var The Negroni Cocktail kommet til verden, i dag sett som en av verdens viktigeste og mest kjente drinker.

Casoni Fabbricazione Liquori som ligger i Finale Emilia, Modena har over 200 års historie og er et av Italias eldste destillerier grunnlagt allerede i 1814.

Om det finnes en link mellom produsenten Casoni og utestedet Caffé Casoni der drinken først ble laget kan vi la ligge, men at produsenten Casoni siden starten var ledende i produksjonen av Italienske tradisjonelle drikkevarer som bitter og vermouth finnes godt forankret i historiebøkene.

Her har Casoni ført bartender Fosco`s arv videre og blandet like deler av gin, vermouth og bitter sammen. Miksturen på 26% alkohol får først hvile og finne sin identitet, før den blir tappet på flaske så verdens cocktailnytere enkelt kan få en Classic Negroni Cocktail uten unødvendig arbeid.

“Simply pour over ice and add a zest of orange”

Liker du Negroni kan du se her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *