Palmer Wine

Pierre Chavin rosé i alle polbutikker

Nå i mai lanserer vi vår store «vårsatsning» en tørr, fransk, økologisk sertifisert rosévin i PET-flaske – også kalt miljøsmart emballasje eler miljøplast.

Vinprodusenten Domaines Pierre Chavin holder til i sørlige Frankrike nærmere bestemt Languedoc, og området rundt middelalderbyen Carcassonne. Pierre Chavin er en middels stor aktør i Frankrike, som spesialiserer seg på gode økologiske viner til gode priser. Domaines Pierre Chavin drives av en ildsjel av en kvinne, Mathilde Boulachin, som har bygd opp sitt firma fra ingenting til å selge 5 millioner flasker årlig, og det bare på åtte år. Hun har spesialisert seg på de nordiske markedene, som Mathilde, som har bodd i Stockholm og jobbet for vinimportører der, forstår seg svært godt på.

Hun er i dag en av de ledende franske leverandørene på hvitt og rosé til det svenske Systembolaget og finske Alko.

Trendene er som hun sier; lyse lette hvitviner, roséviner, alkoholfrie viner og viner i smart forpakning som miljøplast. For mange vil nok bli Pierre Chavin Rosé bli sommerens rosévin – som slippes i både vanlig 75cl flaske til 111 kr og små hendige 18,75cl flasker til 34,70 kr. Kombinasjonen av god tørr rosévin, økologisk, lett miljøplast og en hyggelig pris vil uten tvil bli godt mottatt i markedet.

Terningkast 6 fra Aftenposten

For å sitere Dagbladet* nylig så skal all vin til under 150 kroner på Vinmonopolet enten komme i plast- eller lettvekstflaske, dvs; flaske som veier under 420 gram. Det kan virke rart at plast sees som miljøsmart i disse tider, men plast er betydelig lettere enn glass, og da vil energien det tar å produsere og frakte vinen reduseres betydelig. Det som kalles «carbon footprint» vil være mye lavere for en plastflaske enn vanlig glassflaske. Dessuten er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder kildesortering, så forsøplingen i naturen er minimal sammenlignet med andre land.

 

Vinen tar ikke smak av plasten, og for en vin som ikke skal lagres så er plast ypperlig – og svært hending når du skal på tur, på sjøen, ha vin med deg i sekken osv.

 

Pierre Chavin Rosé, varenummer 10099801, kr 111,-

Pierre Chavin Rosé (18,75cl) varenummer 10099804, kr 34,70

 

*Dagbladet av Cecilie Louise Berg 19.04.2018