Montirius ligger i Sarrians, i den sørlige enden av Rhône noen mil fra byen Orange. Montirius er blitt en toneangivende produsent hvis historie strekker seg over 5 generasjoner. Opprinnelig var familien druedyrkere. Eric Saurel og hans kone Christine overtok i 1986 og de hadde da en løpende kontrakt med det lokale kooperativet. Drømmen var å drive under eget navn og etikett. Familieeiendommen var drevet på tradisjonell måte med mye bruk av sprøytemidler og andre kunstige tilsetninger så ”helsen” til vinmarkene var ikke god. Noe måtte gjøres. I 1989 begynte de avvenningen med sprøytemidler og andre kunstige tilsetninger. De tilnærmet seg en biodynamisk drift gjennom å lære av andre vinbønder i Frankrike. På 90-tallet var biodynamisk ikke en trend som idag. Det var mange økonomiske tunge tak for å kunne gjennomføre prosjektet sitt. Seks år senere i 1996 fikk Montirius beviset på at de var en fullverdig biodynamisk vinprodusent. De leverte riktignok druene fortsatt til kooperativet og ikke før i 1998 var eiendommen på egen etikett. Montirius var en realitet. Oppkalt etter Eric og Christine barn Manon, Justine, Marius.

Montirius

Økologisk og biodynamisk sertifisert

Område
Sør-Rhone

Vingård
Montirius

Land
Frankrike