Jean Orëns Ferraton var sønn av en vinprodsent og i 1946 grunnla han en egen vingård sammen med sin svigerfar Jean Reverdy. Vingården ligger i Hermitage og Crôzes-Hermitage-appellasjonen. Sønnesønnen Michel Ferraton arvet lidenskapen for vin av sin far og har videreutviklet eiendommen ved å utvide vingårdene. I 1994 tok hans sønn Samuel over og har fortsatt i sine forfedres spor som vinmaker. Samuel Ferraton jobbet tidligere hos det kjente vinhuset Chapoutier hvor han tilegnet seg topp kunnskaper om moderne teknikker. Dessverre ble Samuel utsatt for en stygg ulykke og sitter nå i rullestol. Dette gjorde hans arbeid i vinmarken vanskelig så han valgte å overlate vingården sin til Chapoutier, som han har gode realsjoner til.

 

Ferraton er ikke bare økologisk sertifisert, men de driver også etter biodynamiske prinsipper, som vil si at de jobber i takt med naturens egen livssyklus. Det er månefasene som er grunnlaget for den naturlige rytmen i den biodynamiske kalenderen, og bestemmer når de ulike behandlingene skal utføres. I biodynamisk vinproduksjon er reglene langt strengere enn i økologisk vinproduksjon, og målet er å gjøre gården selvforsynt på alle områder, inkludert egen produksjon av frø, fôr, kompost og gjødsel så langt det lar seg gjøre.

Ferraton

Biodynamisk og økologisk

Område
Rhône Nord

Vingård
Ferraton

Land
Frankrike

Datterselskap
Palmer Fine Wine AS