Med Tiziana i spissen, har Aurelio Settimo en av de beste vinmarkene i Barolo, Rocche Annuziata.

Område

Piemonte

Vingård

Aurelio Settimo

Land

Italia

Datterselskap

House of Wine

Palmer

Navnet Aurelio kommer fra Tiziana's far med samme navn. Det var Tiziana og søsteren hennes som tok over vingården etter faren. Hun har vokst opp i vinmarkene, og har lekt i trærne der som barn, men fortsatt nyter hun å jobbe i de samme vinmarkene fra barndommen hennes.

I skråningen nedenfor La Morra får vinstokkene ekstremt bra soleksponering, som gjør at de kan høste druene sine tidligere enn de fleste. Ett av kjennetegnene på Barolo er lagringsdyktigheten. De unngår fatlagringspreg for alt det er verdt. Vinmarkene til Settimo er sør- og sørøst-vendte, 270 meter over havet.

Tiziana lager kun rødvin, mest Barolo, og hovedsakelig på druen Nebbiolo. Hun produserer ca. 40 000 flasker i året. Kravet for en Barolo er at den må ha minimum 38 måneders lagring, og 62 måneder for en Riserva. Begge må ha 6 måneder på eikefat.

Aurelio Settimo er Green Experience-sertifisert, som betyr at de fremmer biologisk mangfold og bærekraft i vinmarken. Tiziana er også medlem av Le Donne del Vino, et nettverk som jobber for å fremme kvinner i vinens verden.