Den ikoniske produsenten av Sassicaia, også kalt Italias Chateau Latour. Som den første italienske vin fikk Sassicaia høstet 100 poeng i Robert Parkers Wine Advocate. Sassicaia lages på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved kysten, og her lager man også vingårdens to andre viner, Guidalberto og Le Difese.

I 1942 plantet de første vinmark. Marchese Mario Incisa della Rocchetta, fra Piemonte, studerte landbruk i Pisa og giftet seg inn i en adelig familie fra Toscana og flyttet til Bolgheri. Bordeaux var referansen den gangen og han ville lage vin som i Bordeaux, ikke Piemonte. Bolgheri var bare sump, grønnsaksdyrking og hesteavl var det de drev med den tiden. Men Mario laget vin fra 1945 til 1967 kun for familien. Den første årgangen som ble solgt var 1968. Frem til 1982 ble vinen laget av en annen familiegren, Antinori. Gjennombruddet kom med 1972 årgangen som Decanter kåret til beste Bordeaux-blend i 1978. 1985-årgangen fikk 100 poeng av Parker. Frem til 1983 ble Sassicaia betegnet som bordvin fordi de ikke inneholdt minimum 70% Sangiovese, men i 1994 fikk Sassicaia sin egen DOC, som eneste vinhus i Italia.

Område

Toscana

Vingård

Ten. San Guido

Land

Italia

Datterselskap

Palmer Wine

Palmer