Palmer Wine

Verdens beste Prosecco 2 år på rad!

Verdens beste Non Vintage Prosecco ble Nino Franco Rustico for andre år på rad. Denne utmerkelsen ble gitt i The Champagne & Sparkling Wines World Championship 2018, bedømt av Tom Stevenson, Essi Avellan MW og Tony Jordan. Vi er veldig stolte av å ha denne Proseccoen i porteføljen vår.

Primo Franco var en av pionerene til å introdusere prosecco internasjonalt og har bygd opp et renommé som en av topprodusentene av prosecco. De er også en av produsentene som høster flest ”3 glass” i Gambero Rosso.

Karakteristikk:
Vinen er lys strågul med små elegante bobler. Den har en duft av blomster, friske gule epler, sitrus og et hint av hvit pepper. Den er tørr, frisk og balansert med en behagelig mousse.

Druer/ råstoff:
100% Glera

Sukker: 10,0 g/l           Syre: 5,0 g/l                 Alkohol: 11,0 %

Produksjonsmetode:
Druene kommer fra klassiske områder rundt åssiden i Valdobbiadene.  Vinen er gjæret i ståltanker og annengangsgjæringen er gjort på den såkalte charmat-metoden, en metode som foregår på tank, ikke flaske. Dette for at ikke vinen skal få autolysepreg som tar bort den flotte fruktkarakteren.

Produsentinformasjon:
Mange mener at Primo Franco produserer den beste Prosecco di Valdobbiadene. Han driver det familieeide vinhuset som ble grunnlagt av hans bestefar Antonio i 1919. Med god hjelp fra sin kone Annalisa og deres datter Silvia, har Primo nådd en produksjon på 1 million flasker. Det er ikke et veldig høyt tall for et vinhus som produserer prosecco, men det er høyt når man som Primo satser på en veldig høy kvalitet og stor pålitelighet, noe som alltid har vært vinhusets kjennemerke.

Matretter:        
Vinen er ypperlig som aperitif, men er også utmerket følge til sjømat,salater og selvfølgelig, antipasti.

Pris: 189,90 på vinmonopolet – bestilling