Palmer Spirits

Vodka og Gin fra håndverksdestillerier

Palmer Spirits´ Husholdnings Gin og -Vodka endrer spillereglene.

Over hele verden, fra Adelaide til Århus, har det de siste femten årene dukket opp titusenvis med nye håndverksdestillerier som tar i bruk nye teknikker, spennende ingredienser og lange, mer eller mindre troverdige bakgrunnshistorier skapt av det lokale PR-byrået. Det globale markedet for håndveksbrennevin ble målt til en verdi på $6.13 mrd i 2016, og antallet nyregistreringer av produsenter i USA alene hadde en økning på 82% sammenliknet med 2006. En global markedsrapport fra Grand View Research gjort i 2017 viser at den klart største økningen i brennevinsmarkedet fram mot 2025 kommer til å komme fra små og mellomstore produsenter. I volum leder whiskykategorien an, men den store veksten ser vi i blankt brennevin – vodka og gin. Og det var her, i de mest konkurranseutsatte brennevinskategoriene i verden, at Palmer Spirits satte seg fore å forandre spillereglene en dag sommeren 2017..

– Hele idéen bak Husholdnings-prosjektet var å virke forstyrrende i brennevinsmarkedet, sier Jesper Høst, prosjektleder for Husholdnings-serien i Palmer Spirits. – Vår påstand er at håndverksdelen av brennevinsmarkedet i stor grad er desillusjonerte der kvalitet møter pris. Bartenderen i meg vrir seg når jeg får presentert enda en flaske med «small batch, hand crafted» gin i en håndblåst flaske som smaker bringebær og koster det samme som en ukes uspesifisert ferie i Tyrkia. Blankt brennevin er ikke dyrt å produsere, så hvis man setter hybris til side og fokuserer mer på innholdet i flaska enn det å skape en illusjon om en livsstil som ikke eksisterer rundt produktet, så kan man la sluttproduktet tale for seg selv. Vi kaller dette anti-premium, sier Høst.

Første lansering i Husholdnings-serien var Husholdnings Gin som ble sluppet i HORECA i august 2017. – Idéen kom, som mange andre gode idéer, mens jeg sto i dusjen, sier Høst med et smil. En enkel gin-oppskrift med kun 7 ingredienser som fokuserte på friske, sitrusdrevne toner, en anvendelig og moderne stil. – Antoine de St. Exupéry sa det aller best: «En designer vet at perfeksjon ikke kan oppnås med hvor mye han kan legge til, men med hvor mye han kan ta bort». HIMKOK og deres destillatør Matt Ensor tok oppdraget med å finslipe oppskriften, og en knapp uke senere var produktet klart.

Så kom jobben med å utvide porteføljen, og samme dag som Husholdnings Gin ble lansert på Vinmonopolet i mars 2018, fikk HORECA de første flaskene med Husholdnings Vodka. – Vi testet MYE vodka for å få dette på plass, erindrer Høst. – Fellesnevneren for vodka i det lavere prissegmentet er at produktene i sin naturlige tilstand ofte bokstavelig talt kan være ganske vanskelige å svelge. Til slutt fant vi en vodka fra Frankrike, basert på hvete av verdens beste brødkvalitet, og vi visste med en gang at dette var gull! Destillater av hvete har en karakter som gjør de deilig kremete, gir en naturlig sødme i munnen, og med lite «burn». Vi tilsetter heller ikke sukker eller andre tilsetningsstoffer slik man ofte gjør i billigprodukter. Vi trenger det ikke! Husholdnings Vodka er rett og slett et fantastisk godt destillat som gjør seg like godt avkjølt til blinis med løyrom, som i drinker.

Når vi spør om det kommer flere produkter i Husholdnings-serien får vi bare et lurt smil tilbake. – Den som lever får se, sier Høst

 

Husholdnings Gin
70 cl – kr 349,90
VPnr. 8096701

 

Husholdnings Vodka
70 cl – kr 309,90
VPnr. 8325901