Paul Ettl og hans to sønner driver en økologisk vingård sør-øst i Østerrike nærmere sagt Burgenland. Her har de laget økologisk vin i 80 år. Hovedruene er Zweigelt & Grüner Veltliner.


Område

Burgenland

Vingård

Weingut Ettl

Land

Østerrike

Datterselskap

Palmer Wine

Palmer

Familien Ettl består av sønnene Michael & Christian Ettl, søsteren Constanze, og far Paul og mor Christa. Bio-Weingut Ettl har drevet med vin i 80 år og eier 50 HA med økologiske vinmarker i området rundt innsjøen Neusiedlersee i Burgenland, Østerrike. Neusiedlersee er den grunne innsjøen helt øst i Østerrike rett ved grensen til Ungarn. Området er kjent for søt vin, men det lages også mye god rødvin her – spesielt på druen Zweigelt.

Familien Ettl dyrker både Grüner Veltliner og Zweigelt av god kvalitet, og er i dag en av de største familiedrevne økologiske vinprodusentene i området. Det er forresten Ettl som står bak innholdet til den økologiske hvitvinen Palmer Organic Grüner Veltliner som finnes i basissortimentet til Vinmonopolet.

Organic Austria «OA» handler om at vi i Palmer i samarbeid med Ettl familien ønsker å utrykke hva økologisk Østerriksk vin handler om; delikate aromaer, høy drikkbarhet, vin i balanse og kvalitet for pengene. I denne vinen er det ikke benyttet noe eik, eikeekstrakt eller enzymer o.l. Vinen er laget på 100% Zweigelt og har naturlig lav alkohol på 13 % og er frisk og balansert.

Zweigelt kalles for Østerrikes «Barbera» da den har mye likheter med den Italienske druen. Høy friskhet og bløt tannin er typisk, med aromaer som går mot kirsebær, med noe hint av krydder og anis. Denne vinen er svært god til pasta & pizza – men går fint til det meste. Eller en lett fruktig vin som et glass alene.

Litt tilleggs informasjon; Zweigelt ble skapt av Friedrich Zweigelt i 1922 og er i dag Østerrikes mest dyrkede rødvinsdrue. Den er en krysning mellom St. Laurent & Blaufränkisch. Det lages mye dårlig vin av denne typen, men dyktige økologiske vinbønder som Ettl lager flotte eksempler av Zweigelt. Særlig i Burgenland området.