Bioweingut Söllner er en biodynamisk familieeid vingård i Niederösterreich, Østerrike, nærmere Wagram. Med ekteparet Toni og Dani i spissen dyrker de alt biodynamisk, siden 2004.

Område

Niederösterreich

Vingård

Bioweingut Söllner

Land

Østerrike

Datterselskap

Palmer Wine

Det hele startet med at tippoldeforeldrene til Toni hadde mulighet til å kjøpe en nydelig gård ca. en times kjøretur nord-vest for Wien i Østerrike. Like etter 1. verdenskrig, døde tippoldefaren, Anton Soellner, i ung alder. Tippoldemoren til Toni, Maria Soellner, bestemte seg likevel for å beholde gården de hadde anskaffet sammen, og styrte gården etter beste evne - med stor suksess. Bestemor Franziska Soellner og bestefar Anton Soellner tok over gården og hjalp familiebedriften å vokse. Senere var det foreldrene til Toni, Anton Soellner og Margareta Soellner som utviklet og moderniserte gården ytterligere.

I dag er det Toni Söllner og hans kone, Daniela Vigne, som driver vingården sammen med Toni's bror, Reinhard Söllner, deres sønn, Julian Vigne, og Julians besteforeldre- Margareta og Anton Söllner. Da Daniela og Toni tok over gården i 1995, bestemte de seg for å utelukkende drive etter biodynamiske prinsipper. I dag har de 16 ha vinmark og 40 ha dyrket mark i tillegg til noen frukthager og litt skog.

De dyrker vindruer på 16 ha spredt rundt Goesing, i Wagram. De dyrker hvitvinsdruene Grüner Veltliner, Roter Veltliner, (nye) Donauveltliner og Riesling, samt rødvinsdruen Zweigelt. Vinmarkene ligger 250-350 moh. Dyrkestedet har varme dager og kalde netter, og perfekte forhold for aromatiske og modne, mineralske druer av høy kvalitet.

Å arbeide og leve med naturen er deres lidenskap. De produserer naturlige, uforglemmelige og smakfulle viner. De bruker ingen syntetiske tilsetninger eller ugressmidler, som potensielt kan bli absorbert av vinplantene. Derfor inneholder vinene deres ingen rester av kjemikalier. Den viktigste faktoren i kjelleren deres er tid. Dette er håndtverk fra A til Å.