Det Norske Brenneri, tidligere Puntervold/Agder Brenneri, har sin produksjon og fatlager i Grimstad på Sørlandet.

Område

Grimstad

Vingård

Det Norske Brenneri

Land

Norge

Palmer

Her har det blant annet vært produsert forskjellige akevittmerker og eplebrennevin siden produksjonsmonopolet i Norge ble oppløst 2005. De var det første private brenneriet i Norge etter mer enn 80 år med monopol. Grimstad har en historie tilbake fra 1880-tallet når det gjelder fremstilling av hetviner, gjennom merkevaren Fuhr.

I sine akevitter bruker de kun de beste urter og krydder, mange av dem fra norsk natur. På grunn av klimaet er det få steder på kloden hvor urter og bær har slik smak og aroma som i Norge. Det Norske Brenneri samarbeider med botaniker Rolv Hjelmstad i Urtekilden på Oppdal og økologiske urter fra Røros. De legger stor vekt på fatlagring og bruker kun de beste Oloroso sherryfat fra Spania. Mange av deres akevitter har fått norske og internasjonale priser for sin kvalitet.