Familien Gruber driver med vinproduksjon i Röschitz i Niederösterreich. Med en gjennomsnittstemperatur på 9.5°C, er dette blant de kjøligste vinproduserende regionene. Jordsmonnet består hovedsakelig av sand og grus som dekker den magre grunnfjellsjorden med granitt. Den krystallaktige bergarten kombinert med det kjølige klimaet, gjør at vinene får en mineralsk og krydret profil.

Område

Niederösterreich

Vingård

Gruber Röschitz

Land

Østerrike

Datterselskap

Palmer Wine

Familien Gruber har drevet vingården etter økologiske prinsipper siden 2013. Siden da har de merket at druene modner tidligere, og utvikler dermed mindre sukker og mindre alkohol, samt krever mindre svovel, som resulterer i friske og lagringsdyktige viner.

For Gruber Röschitz er det Grüner Veltliner som spiller hovedrollen, etterfulgt av Riesling, Gelber Muskateller, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Welschriesling, når det gjelder hvite druer. På den røde siden er det Zweigelt som gjelder, etterfulgt av Pinot Noir, St. Laurent, Merlot og Cabernet Sauvignon.

Vinmarkene ligger mellom 250 og 360 moh. De kjølige nettene i området bidrar til fruktige, komplekse smaksopplevelser. Den typiske syrligheten beholder strukturen, selv med høyere alkoholnivå. Vingården har også minimalt med nedbør (ca. 490 mm per år).

Vingården drives i dag av søsknene Gruber som består av Ewald, Maria og Christian. Ewald er kjellermester, men forsøker å blande seg minst mulig i utviklingen av vinene. Alt han trenger er friske druer og tid. Maria er ansvarlig for det administrative, samtidig som hun ofte er å se på messer og eventer med kunder. Når hun ikke er opptatt med sine tre døtre, sørger hun for at gjester på vingården får oppleve vinen direkte - og her lar hun kreativiteten løpe løpsk. Den siste i søskenflokken, Christian, er ansvarlig for selve vingården. Han bruker mye tid blant vinrankene og i naturen, og er spesielt opptatt av økologisk landbruk.