Familieeid siden 1918. Økologisk siden 2009, biodynamisk siste årene. Alle druer høstes forhånd. Ren gjær brukes for det meste, men også villgjær for å gi mer komplekse viner.

Vineriet Winkler-Hermaden og Kapfenstein-slottet er nå familieeid i fjerde generasjon. Selv om det ikke alltid er like lett, er de ti familiemedlemmene innstilt på å samarbeide for disse to bedriftene, og selv om det er to bedrifter jobber de alle veldig tett sammen.

Georg Winkler-Hermaden tok over gården og Kapfenstein-slottet fra sin far i 1977. Siden den gang har han skjønt at den beste måten å utnytte gården på er å dyrke druer. Dermed vokste 4 ha vinmark til 37 ha.

Hans kone, Margot Winkler-Hermaden, vokste opp i Bavaria og har alltid vært interessert i gårsbruk. Etter å ha studert gårdsbruk og hatt internship hos Kloster Reichenbach, møtte hun Georg gjennom venner og familie og de begynte å forme vineriet Winkler-Hermaden sammen i 1986.

I 2009 gikk de over til økologisk jordbruk, og produserer i dag både vin, fruktjuice og syltetøy. I dag dyrker de hele 21 druesorter, og de viktigste er Blaue Zweigeitl, Sauvignon Blanc og Gewürztraminer. De siste årene har også familien vært veldig engasjert i biodynamisk vindyrking, og har konkludert med at de kan identifisere seg med alle aspekter ved å drive biodynamisk: å se gården i sin helhet og være mest mulig selvforsynt.