Girolamo Russo Calderara Sottana Etna Rosso
Varetype: Rødvin
Land: Italia
Underdistrikt: Etna
Årgang: 2021
Alkohol: 14%
Volumn: 75 cl
Smak
Friskhet
Fylde
Garvestoffer
Sødme
Karakteristikk
Rubinrød. Svært kompleks aroma med bjørnebær, kirkebær og solbær, krydder Fast og energisk med mørke bær og krydder, kompleks
Rød Etna rosso hvor druene kommer utelukkende fra contrada Calderara Sottana, hvor årlig produksjon er bare på 1800 flasker
Økologisk foredlete druer fra contrada Calderara Sottana med 700 moh, og 50 år gamle vinstokker i gjennomsnitt. Faktisk de eldste plantene er identifisert med dna analyse, og det er valgt ut kloner som replantes basert på det. Dette er på nordsiden av Etna, plantet med tradisjonelle alberello stående i terraserte skråninger. Små avlinger per plante med 3300 kg frukt per HA og plantetetthet på 4500 planter per HA, som er svært lite.
Girolamo Russo
Hvilken pris skal vises i PDF?
Du kan legge til dette produktet i en PDF katalog, og senere printe dette for bruk utenfor nettsiden

Girolamo Russo

Giuseppe Russo og hans team kaller det de driver med oppe i det barske området ved vulkanen Etna et "pågående kjærlighetsforhold". Du må være litt gæren for å jobbe med vinmarkene her som kalles for "contrada" - over 400 moh bratte og terraserte, hvor alt arbeid er svært manuelt. Det må virkelig jobbes i vinmarkene her. Jorden er sort - det er svært kaldt om natten og om dagen så steiker solen over disse vulkanske åsene. Den store høyden over havet hjelper positivt på aromamodningen og friskheten på vinene. Og vinene til Giuseppe er virkelig terrior viner - som viser det særegne vulkanske utrykket her - med røyk, ild og stein i utrykket.

Vulkanen har formet landskapet sammen med de menneskene som har bod her, og her har det blitt laget vin siden antikken. Her oppe i skråningene er det bare vindruer som kan dyrkes. Faktisk er det ikke lenge siden det strømmet ned lava her, og ødelagte både hus og vinmarker.

Giuseppe tok over driften i 2005 - og har 18 HA med vinmarker i 680 - 780 moh høyde. Noe som er svært høyt i vinsammenheng. Vinmarkene omkranset av oliven- og hasselnøtt trær. Giuseppe ble født i Passopisciaro, som er i hjertet av vinproduksjonen her. De jobber økologisk (ikke sertifisert) og tradisjonelt dvs: med enkeltstående "bush training", og cordon side om side. De eldste vinplantene er dyrket som bush vines. Alt gjøres for hånd, og i oktober høster de inn druene, alle ulike terrior fermentert separat.

Område

Etna Sicilia

Land

Italy