GIrolamo Russo Nerina Etna Bianco
Varetype: Hvitvin
Land: Italia
Årgang: 2023
Alkohol: 12%
Volum: 75 cl
Smak
Friskhet
Fylde
Garvestoffer
Sødme
Karakteristikk
Lys grønngyllen Kompleks med sitrustoner, steinfrukt, steinaktig, krydder Frisk energisk og tørr med sitrus og steinmineraler
Klassisk og mineralsk Etna Bianco laget på 75% Carricante, hvor druene kommer utelukkende fra tre cru-vinmarker (contrada); San Lorenzo, Feudo & Calderara Sottana.
10.000 flasker er årlig produksjon av denne vinen, som viser hvor flott og mineralsk hvitviner fra Etna kan være. Vinplantene er fra svimlende 600 - 800 moh, fra tre contrada alle på nordsiden av vulkanen Etna. Med en plantetetthet på 5000 planter per HA, med en mix av gamle over 100 år gamle vinplanter og yngre 50 år gamle.
Girolamo Russo
Hvilken pris skal vises i PDF?
Du kan legge til dette produktet i en PDF katalog, og senere printe dette for bruk utenfor nettsiden

Girolamo Russo

Giuseppe Russo og hans team kaller det de driver med oppe i det barske området ved vulkanen Etna et "pågående kjærlighetsforhold". Du må være litt gæren for å jobbe med vinmarkene her som kalles for "contrada" - over 400 moh bratte og terraserte, hvor alt arbeid er svært manuelt. Det må virkelig jobbes i vinmarkene her. Jorden er sort - det er svært kaldt om natten og om dagen så steiker solen over disse vulkanske åsene. Den store høyden over havet hjelper positivt på aromamodningen og friskheten på vinene. Og vinene til Giuseppe er virkelig terrior viner - som viser det særegne vulkanske utrykket her - med røyk, ild og stein i utrykket.

Vulkanen har formet landskapet sammen med de menneskene som har bod her, og her har det blitt laget vin siden antikken. Her oppe i skråningene er det bare vindruer som kan dyrkes. Faktisk er det ikke lenge siden det strømmet ned lava her, og ødelagte både hus og vinmarker.

Giuseppe tok over driften i 2005 - og har 18 HA med vinmarker i 680 - 780 moh høyde. Noe som er svært høyt i vinsammenheng. Vinmarkene omkranset av oliven- og hasselnøtt trær. Giuseppe ble født i Passopisciaro, som er i hjertet av vinproduksjonen her. De jobber økologisk (ikke sertifisert) og tradisjonelt dvs: med enkeltstående "bush training", og cordon side om side. De eldste vinplantene er dyrket som bush vines. Alt gjøres for hånd, og i oktober høster de inn druene, alle ulike terrior fermentert separat.

Område

Etna Sicilia

Land

Italy