Giuseppe Russo og hans team kaller det de driver med oppe i det barske området ved vulkanen Etna et "pågående kjærlighetsforhold". Du må være litt gæren for å jobbe med vinmarkene her som kalles for "contrada" - over 400 moh bratte og terraserte, hvor alt arbeid er svært manuelt. Det må virkelig jobbes i vinmarkene her. Jorden er sort - det er svært kaldt om natten og om dagen så steiker solen over disse vulkanske åsene. Den store høyden over havet hjelper positivt på aromamodningen og friskheten på vinene. Og vinene til Giuseppe er virkelig terrior viner - som viser det særegne vulkanske utrykket her - med røyk, ild og stein i utrykket.

Vulkanen har formet landskapet sammen med de menneskene som har bod her, og her har det blitt laget vin siden antikken. Her oppe i skråningene er det bare vindruer som kan dyrkes. Faktisk er det ikke lenge siden det strømmet ned lava her, og ødelagte både hus og vinmarker.

Giuseppe tok over driften i 2005 - og har 18 HA med vinmarker i 680 - 780 moh høyde. Noe som er svært høyt i vinsammenheng. Vinmarkene omkranset av oliven- og hasselnøtt trær. Giuseppe ble født i Passopisciaro, som er i hjertet av vinproduksjonen her. De jobber økologisk (ikke sertifisert) og tradisjonelt dvs: med enkeltstående "bush training", og cordon side om side. De eldste vinplantene er dyrket som bush vines. Alt gjøres for hånd, og i oktober høster de inn druene, alle ulike terrior fermentert separat.

Område

Etna Sicilia

Land

Italy