Casa Girelli er en historisk italiensk bedrift som ble startet av en familie fra Verona på slutten av 1800-tallet. Etter generasjoner endte til slutt familien av vinmakere opp i Trento, hvor de i 1966 startet det som i dag er kjent som Casa Girelli. Etter andre verdenskrig økte de produksjonen ved å lete etter de beste vinmarkene i Italia og å reise rundt i verden for å oppdage nye markeder. I dag produserer de vin med druer håndplukket fra de beste vinmarker Italia har å by på. Vinene selges i over 50 land, med 35 ulike druer, og de fortsetter å utforske ulike markeder for å følge med på trendene.

Område

Toscana

Vingård

Casa Girelli

Land

Italia

Datterselskap

House of Wine

Huset bak Villalta er Casa Girelli, som holder til i Trento, langt nord i Italia. Vinmarkene finner du imidlertid i alle landets fremste vinregioner, hvor Girelli har knyttet til seg utvalgte vingårder som dyrker etter deres spesifikasjoner. Slik kan tradisjon kombineres med innovativ produksjonsteknikk og gi oss moderne, elegante viner av høy kvalitet. Casa Girelli leverer kvalitetsvin til mer enn 40 land over hele verden.

Casa Girelli er et privateid selskap som startet opp sent på 1800-tallet. Siden den gang har de laget vin fra hele Italia.
Allerede etter andre verdenskrig startet Casa Girelli med utvikling av eksportmarkedet og i dag er vinene deres å finne i mer enn 40 land. De eier ikke egen vinmark, men samarbeider med flere hundre druedyrkere i de fleste av Italias største vinregioner. Selskapet har ansatt et antall vinmakere som reiser rundt til alle samarbeidspartnere månedlig, og følger opp arbeidet i vinmarkene, samt selve vinifikasjonsprosessen.

Fordelen med å ha så mange partnere er at Casa Girelli sitter på store volum med vin fra de ulike områdene og derved kan yte sine kunder topp service når det kommer til utvalg av vin som kan brukes i ulike blender. De som ønsker sin egen cuvée kan komme ned og være med på blendingen slik at både kunde og leverandør hele tiden har full kontroll over produktet i utvikling.

Selve blendingen av viner, og tappingen skjer på Girellis hjemmebane i Trentino hvor de råder over et enormt vinifikasjonsanlegg med tank-kapasitet på 95.000 hektoliter som utgjør mer enn 30 millioner flasker årlig. Lagring av alle ferdige viner finner sted på plass slik at distribusjonstid til kundene alltid er minimal.

Giovanni Antonio Canal (1697-1768), bedre kjent som Canaletto, var en av de første store malerne av venetianske landskap. Hans mange skildringer av italienske byer pryder etikettene på de berømte Canaletto-vinene som produseres i Trentino med druer fra de forskjellige regionene. Vinene har ulik opprinnelse, ulike druesorter og er særegne for sine distrikt. Med disse vinene lærer man Italia å kjenne på kryss og tvers. Primitivo fra Puglia, pinot grigio og garganega, samt prosecco fra Veneto, montepulciano fra Abruzzo og ikke minst sangiovese fra Chianti i Toscana, mange er gjengangere i Vinmonopolets hyller.

Et annet brand fra Casa Girelli er Villalta. Dette er viner som viser det beste Veneto har å by på med prosecco-, ripasso- og amaroneviner.
Siden Casa Girelli har vært etablert siden tidlig på 1900-tallet, beholder de visse rettigheter til å tappe DOC-viner, den offisielle betegnelsen på kvalitetsvin, utenfor regionene vinene har sitt opphav. I henhold til dagens lovgivning, skal viner fra eksempelvis Toscana tappes i Toscana osv, men grunnet de lange tradisjonene med tapping i Trentino har Girelli fått dispensasjon til å fortsette sin virksomhet. Unntakene er viner fra Chianti Classico, Barbaresco, Barolo og Amarone Classico, disse må produseres og tappes innenfor de respektive sonene.

Hos Girelli er hver flaske vin frukten av nøye omsorg og alle stegene i produksjonen utføres under streng kontroll for å sikre høyest mulig kvalitet. Kunnskapen har de opparbeidet gjennom mange år av erfaring innen vinmaking, og fokuset ligger på: kompetanse, ”attention to detail”, forskning og en streben etter stadig å bli bedre.