«Von Buhl» er et av Tysklands mest prestisjetunge og anerkjente vinhus. De eier en stor del av Erste Lage- og «GG» vinmarkene rundt Deidesheim og Forst i nordlige Pfalz. Vinen fra deres egne vinmarker er alle økologisk sertifiserte, med unntak av (kvalitets)druer til sekt og "Riesling trocken". Alle vinene er lett filtrerte og spontanfermentert. Vinhuset har 5 stjerner i Falstaff og 4 stjerner i Gault & Millau.

Område

Pfalz

Vingård

Reichsrat Von Buhl

Land

Tyskland

Datterselskap

Palmer Wine

Palmer

Von Buhl sin vinstil blir kalt «bone dry» og eksempelvis er basisvaren (2097201) Riesling Trocken bare med 1,0 gram sukker – som den tørreste Tyske hvitvinen i polhylla. Italienske Simone Frigerio er sjefsvinmakeren til Von Buhl og forklarer det slik at vinene er balanserte og konsentrerte selv uten mye restsukker. Dette har å gjøre med 1)kvaliteten i råvaren 2)en vinmaking som går ut på at vinene er mer eller mindre uten filtrering, og har lang tids kontakt med gjær etter endt fermentering, som skaper viner med stor energi, konsentrasjon og tekstur som balanserer syren i vinene, slik at du ikke trenger å tilsette unødvendig mye restsukker. GG vinene ligger gjerne opp til et helt år på «full lees» før de fylles på flaske.

Von Buhl er i disse dager kjent for sine musserende – mye pga. Mathieu Kauffmann som startet der i 2013, og var tidligere «Chef du Cave» hos Bollinger Champagne. Matthieu jobber ikke lengre hos Von Buhl men han skapte grunnlaget for det kvalitetsfokuset Von Buhl har på sine musserende viner (sekt) i dag. Teamet som Mathieu trente opp er det fortsatt og viderefører det skyhøye ambisjonsnivået, og vinmakeren Simone har full kontroll.

Navnet Von Buhl kommer fra Franz Peter Buhl, parlamentsmedlem i Baden og Bayern, som i 1849 giftet seg med Maria Barbara Jordan, og da inn en velstående familie, og ble eier av flere vinmarker i området. Fram til da var hele området eid av «Jordan» familien, men ble så delt opp i tre deler; Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan, Reichsrat von Buhl og Dr. Deinhard. Ordet «Reichsrat» kommer av en tittel som Armand Von Buhl, sønnen til Franz, fikk da han ble et offisielt medlem av overhuset i det Bavariske kongedømmet.

Von Buhl ble raskt kjent som en kvalitetsprodusent og personligheter som Felix Mendelssohn Bartholdy og Otto von Bismarck elsket vinene. Det mest kjente sitatet er nok "Dieses Ungeheuer schmeckt mir ungeheuer" – hvor Bismarck utrykte hvor mye han elsket vinen fra GG-vinmarken Ungeheuer. Von Buhl eier den dag i dag den beste og historiske delen av Ungeheuer. Når Suezkanalen ble åpnet i 1869 var det ikke Fransk vin, men Von Buhl som ble servert – og Von Buhl var på den tiden en av verdens dyreste og anerkjente viner.

Barnebarnet til Franz Peter – Franz Eberhard Buhl, sammenslo i 1909 Von Buhl med vinprodusenten Schellhorn-Wallbillich og ble da en av de største privateide vinprodusentene i Tyskland, med over 200HA. Det var enken til Franz Peter – Frieda Piper von Buhl som tok over driften fram til sin død i 1952. Ekteparet hadde ingen barn så Von Buhl ble overlatt til Georg Enoch Freiherr von und zu Guttenberg, en velstående venn av familien. Over årene måtte vineriet selge unna vinmarker for å holde driften i gang og sto igjen med 52HA av indrefilene av vinmarker i området. Fra 1989 til 2013 var Von Buhl leaset ut til en Japansk businessmann, Toyohiro Tokuoka. Men i 2005 ble vinprodusenten solgt til en lokal businessmann Achim Niederberger, som tok over driften med nytt team i 2013.

Von Buhl eies nå av Jana Seeger som er enken etter Achim Niederberger, som døde i 2013. Hun sammen med sin nye mann Peter Hüftlein-Seeger eier i dag; Bassermann-Jordan, Von Winning Dr. Deinhard & Von Buhl. Så du kan si at ringen er sluttet – og i Tyske hender. Men Von Buhl drives i dag helt autonomt og med et kompromissløst fokus på kvalitet.

Designet på etikettene er basert på original design av jugendstil kunstneren Franz Von Stuck.