Litt øst mot innlandet far Cape Town og rett sør for Paarl finner du Franschhoek-dalen. Her har du mange gamle vinstokker som har bidratt til å gjøre denne vakre delen av Sør-Afrika kjent. Dette har tatt tid, flere generasjoner for å få vinplanter over 50 år gamle eller mer. Old Road Wine Co siner viner reflekterer dette preget, særpreget du får i en vin laget av gamle vinstokker.

Old Road Wine Co holder til i en kjeller som står rett ved byens gamle hovedvei, midt i Franschhoek. Derav navnet Old Road Wine Company.

Franschhoek betyr noe som "skyfallet" som igjen kommer fra den sør-østlige vinden som blåser gjennom Franschhoek-dalen fra fjellene. Vinden kjøler ned vingården sent på ettermiddagen og kvelden og er medvirkende til den "pepperaktige" karakteristikken som finnes i vinene her.

Område

Western Cape

Land

Sør-Afrika

Palmer

Ryan Puttick, hovedvinmaker for Old Road Wine Co., vokste opp på en gård nær Hartswater, Northern Cape. Som er langt unna vinområdene i Sør-Afrika, virket det usannsynlig at han ville velge vinmaking som en karriere. Likevel kan inspirasjon slå an hvor som helst, og det var takket være faren at Ryans indre «winemaker» blomstret: «Hver søndagslunsj tillot foreldrene mine meg å lukte og smake på vinen de likte. Faren min tok seg tid til å forklare alle de spesifikke nyansene til vinen han drakk, og jeg ble fascinert,» reflekterer Ryan.

Hans dyptliggende lidenskap for å jobbe med gamle vinstokker og i takt med naturen har stadig inspirert måten Ryna jobber på. "Min filosofi er å respektere frukten som vingården har gitt deg, med minimal intervensjon." Ved å respektere hver vingård som et unikt terroir, jobber Ryan og vinproduksjonsteamet hans flittig for å sikre at vin og filosofi er synkronisert, og at terroiret og området druene kommer fra alltid er respektert.

For Ryan er det samspillet mellom naturen og menneskene som resulterer i store viner, om du har førsteklasses frukt. "Det er veldig spennende å være en del av Old Road Wine Co., siden målet er at terroiret må tale for seg selv» - det ultimate målet for enhver vinprodusent," avslutter han.