Vi har samarbeidet med Champagne Palmer i over 20 år. Champagne Palmer ble startet av 7 Grand Cru vinbønder i Avize i 1947, og i 1959 flyttet de inn i lokalene i Reims hvor de holder til i dag. De har 220 hektar med Premier and Gran Cru vinmarker i Montagne de Reims. Det som gjør Champagne Palmer ekstra spesiell, er at de dyrker en veldig høy andel av høykvalitets Chardonnay-druer i Montagne de Reims (som hovedsakelig er kjent for Pinot Noir). Champagne Palmer lagrer også sine viner opptil 3 ganger så lenge på bunnfall, enn hva det lovmessige kravet er i Champagne.

Område

Champagne

Vingård

Palmer & Co

Land

Frankrike

Datterselskap

Palmer Wine

Palmer

Vi har intervjuet Rémi Vervier som er general manager og én av fem ønologer hos Palmer & Co.

Rémi Vervier
Rémi Vervier

Hei! Mitt navn er Rémi Vervier og jeg er daglig leder og en av fem ønologer hos Champagne Palmer & Co. Jeg er født ved foten av Rock of Solutré og det er dermed uunngåelig å bli en del av arven som vinbøndene i Bourgogne har skapt gjennom århundrer. Så med andre ord, jeg er født inn i dette. Jeg startet i mine yngre år først å studere agronomi, men fattet raskt interesse for vinproduksjon og ønologi. Etter studiene startet jeg åpenbart i Bourgogne, men Champagne-regionen hadde alltid fasinert meg, så for 10 år siden valgte jeg å forlate vakre Bourgogne til fordel for Champagne. Jeg har alltid vært interessert i den komplekse alkymien som er spesifikk for Champagne. Det å blande viner fra forskjellige terroirer, varianter og årganger, hver med sitt unike uttrykk, er utrolig fascinerende. Dette måtte jeg bare bli en del av. Så jeg er stolt og beæret over å administrere House of Palmer & Co, som er utviklet seg til en juvel i regionen.

Kan du fortelle oss litt om historien til gården og produktene?
Champagne Palmer & Co ble etablert i 1947 av syv veletablerte produsenter av Premier Cru- og Grand Cru-vingårder i den prestisjetunge regionen Montagne de Reims. De delte et ønske om perfeksjon og en visjon om å skape et Champagne-hus kjent for ekstrem lidenskap for harmoni, balanse og fortreffelighet. Denne ambisjonen og visjonen kunne bare realiseres gjennom et sterkt internasjonalt brand. Starten på en vakker historie.

Føler du som leder et ansvar i forhold til vingårdens historie?
Selvfølgelig! Jeg er tro mot visjonen til de syv grunnleggerne, og vi strever hver eneste dag etter perfeksjon. I mer enn 70 år har vi dyrket en respekt for disse verdiene; fortreffelighet, autentisitet og lidenskap. Gjennom denne felles respekten for verdiene skaper vi det vi kaller oss selv: “Palmerians”. Det hele handler om personalet vårt og våre handelspartnere. Alle på hvert sitt vis bidrar til å sikre omdømmet til Palmer & Co. "Palmerianerne" deler samme visjon og alle kan være, og er, stolte av det vi har oppnådd. Fundamentet som har gjort dette mulig er røtter, vingårdens historie.

Hvilke tradisjoner synes du det er viktig at du tar vare på i fremtiden?
En appellasjon som oss, med et verdensomspennende rykte, har en forpliktelse til å utvikle en miljøvennlig vinproduksjon. Dette har blitt prioritert av Palmer & Co de siste 15 årene, og har ført til en mer bærekraftig praksis. I nær harmoni med vårt nære naturlige miljø skal vi sikre og bevare områdets biologiske mangfold og kvalitet på jordsmonnet. Vi følger en streng og krevende handlingsplan for økt biologisk mangfold. Jeg tror at, med mindre vi beskytter det biologiske mangfoldet, så er det dårlige utsikter. Vi er forpliktet og har et ansvar for fremtidige generasjoner!

Kan du fortelle oss litt om området? Hva er kjennetegnene?
De fleste vingårdene i Palmer & Co befinner seg i de kalkrike jordene i nordvendte fjellsidene (Grands Crus of Mailly og Verzenay) og nordøstlige skråninger (Premiers Crus of Trépail og Villers Marmery) i Montagne de Reims. Et ganske tøft klima, men derfor er da også druene fra disse områdene kjent for kraft og en forfinet struktur.
Denne regionen har flest vingårder klassifisert som 'Grand Cru' og er selve episenteret for Pinot Noir. Pinot Noir er en kraftig og generøs druesort som tilpasser seg ekstremt godt til de kalkrike jordene, men det finnes små unntak i dette havet av Pinot Noir. Disse ligger i de østlige skråningene, godt skjermet fra den vestlige vinden. Dette er Premiers Crus of Trépail og Villers-Marmery, to gårder som lager en suveren Chardonnay som er verdsatt for sin konsentrasjon og struktur. Til sammen utgjør disse områdene Palmer & Co’s store og sammensatte variasjon av produkter.

Hva kjennetegner vinene dine? Noe spesielt vinene dine skal huskes for?
Når et champagnehus kan identifiseres gjennom sin stil og karakter oppfylles vår visjon. Og jeg kan si, uten blygsel, at dette klarer vi med våre produkter. Dominert av Chardonnays friskhet og renhet, er Palmer & Co-stilen forførende gjennom sin presisjon og klarhet. Pinot Noir'en sin nåde og kraft, rausheten til Meunier og det betydelige bidraget fra våre reserver gir en rik fylde og sjelden modenhet. En av de viktigste kjennetegnene er grand terroirene i Nordsiden av Montagne de Reims. Det er våre Premier og Grand Crus of Trépail, Villers-Marmery, Mailly, Verzenay, Rilly la Montagne, Ludes. Og selvsagt Chigny les Roses. Alle er viner som bidrar til en kvalitet som gjenkjennes av våre kunder.

Hva har du gjort for å komme frem til den kvaliteten dere representerer?
Vi dyrker lidenskapelig det som vi er blitt gitt oss tidligere. Jeg har fått en stafettpinne og skal gjøre mitt beste for å ivareta en arv, og så overlate dette til neste generasjon i en enda bedre tilstand en jeg mottok det. Hemmeligheten bak alt handler om tid! Tid er alt når det gjelder vinproduksjon. Å finne det perfekte øyeblikket for høsting og gjæring, men ikke minst, lagring for å oppnå perfekt balanse. Å forstå, respektere og administrere tid er derfor universalnøkkelen. "Hva som gjøres med tid, vil tid respektere" skrev Rodin. Denne maksimen kan godt brukes på oss, Palmer & Co.

Hvordan ser du for deg fremtiden? Holde på tradisjonene eller møte fremtiden med ny teknologi og innovasjoner?
Jeg mener tradisjoner er avgjørende for å forestille seg og ikke minst forstå hva som kan komme. Vinene fra Champagne er definitivt et perfekt bilde på av denne skjøre balansen mellom tradisjon og modernitet. Champagne har gjenoppfunnet seg selv gjennom flere hundre år og fremtiden er lys fordi den er sterkt knyttet til en historie. Ny teknologi vil hjelpe oss å bli mer effektive, men dette er bare mulig hvis fundamentet er solid. Jeg tror at vår historie og våre røtter gir styrke til dette fundamentet.

Til slutt, kan du sende en liten hilsen til alle nordmenn?
Bak skyene er himmelen alltid blå, som det norske ordtaket sier. Jeg håper at den pandemien vi går gjennom nå snart bare er et dårlig minne og at vi alle kan snart møtes igjen for å leve, utveksle, dele, le og reise. Jeg gleder meg veldig til å besøke dere i Norge så snart som mulig og skåle fritt med et glass Palmer & Co i hånden. Ha det godt så lenge, og ta vare på hverandre!


CSR

Champagne Palmer har fra 2023 dobbelt ISO 14 001 sertifisering og CSR Commitment label. De er medlem av AFNOR, for å vise sin forpliktelse til å arbeide på en bærekraftig måte med tanke på biomanghold, klimaendringer, bevaring av naturlige ressurser etc.