Santa Tresa er en gammel vingård på Sicilia som har eksistert siden 1697. Søskenparet Marina og Stefano Girelli fra Trentino oppdaget vingården på 90-tallet og bestemte seg for å kjøpe den i 2001. Der startet de et stort renoveringsprosjekt, men de har hele tiden hatt visjonen klar: å produsere autentisk, økologisk vin med respekt for naturen. Vittorias “Terra Rossa” representerer et teater av livet. Hver vinmark har sitt eget helt individuelle uttrykk, som kommer fra de forskjellige jordlagene og deres interaksjon med vinstokkene.

Palmer

Sicilia leder an i økologisk vinproduksjon (27,2% av Italias økologiske produksjon). Økologisk er den eneste måten de kan lage autentisk vin på Santa Tresa, men de går langt utover sertifiseringer - for dem er det både deres måte å jobbe på og deres måte å leve på - mikroklima og biologisk mangfold er nøkkelen. De mener at man finner resultatet i glasset.

Det er ikke bare jorden og plantene som utvikles, Stefano har gått langt i å vekke de gamle og lokale druene til live. Her kommer selvsagt Nero d’Avola og Grillo opp som suverene typer, men også Frappato får sin fortjente plass i portefølje - en drue de klarer å virkelig få til å skinne, i både rødt og rosa.