Dette er en økologisk rødvin laget på 30% Blauer Portugieser og 70% Zweigelt. Den har en saftig fersk duft med kirsebær, bløte bærtoner og lett jordsmonnspreg. Den er rund og bløt med lett sødme, og sitter godt i munn. Perfekt til vegetarretter!
Produsenten Hoch holder til Kremstal, og holder på å legge om til biodynamisk drift. Vinen er oppkalt etter de to helgenene Petrus & Paulus, to antikkstatuer de har på eiendommen som er mer enn 300 år gamle.
Hoch har også en Pet Nat, som er en lett perlende musserende vin laget på metoden méthode ancestral. Vinen som ikke er gjæret ferdig, blir tappet på flaske, hvor den fullfører fermenteringen og beholder CO2-boblene, som er gjærens biprodukt, inne i flasken. I motsetning til champagne og andre musserende viner, eller ikke pet nat tilsatt sukker eller gjær. Selv om det er tillatt å filtrere, er de fleste ufiltrerte, noe som gjør dem tåkete og uklare. Dette gir hver flaske en unik duft og karakter som stammer direkte fra den noe ukontrollerte gjæringen.
Denne dufter av ananas og pærer med innslag av gjær. Fyldig og fersk tørr frukt på smak med en balansert syre med lette tørrstoffer i finish.
Ettl Organic Austria Burgenland Zweigelt 2019
Denne vinen kommer fra Burgenland, og er laget av familien Ettl som har drevet med vin der i over 80 år. Den har høy friskhet og bløte tanniner, med aromaer som går mot kirsebær, med noe hint av krydder og anis. Det er ikke brukt eik, og vi har fått en helt egen blend for Norge. Denne vinen er svært god til pasta og pizza, men går fint til det meste. En lett og fruktig vin som kan minne om barbera fra Italia.
Petra Unger har laget en deilig rosé på druen Zweigelt, som dufter av aprikoser, fersken og blomster. Den har en bløt og delikat fin fyldig frukt på smak med en balansert syre med en tørr og lang finish. Perfekt til salater som f.eks. laksesalat. Alle druer er håndplukkede, som gjør at de kan plukke i flere omganger og velge de beste druene på de riktige tidspunktene. Gjæret på ståltank.