Indisk mat er en favoritt blant nordmenn! Men med sterke krydder, koriander, søt mangochutney og ulike proteinkilder har vi litt av en utfordring når det kommer til drikkevalget. Vet man derimot hvilke utfordringer man står ovenfor er dette valget enklere enn man kanskje skulle tro.

Indisk mat er kjent for sin rike og krydrede smak, som ofte kan være utfordrende å matche med riktig drikke. 


Her er noen faktorer som du bør vurdere når du velger drikke til indisk mat:

Styrke og krydder - Indisk mat kan være veldig krydret og sterk, så det kan være lurt å velge en drikke som kan balansere eller motvirke disse smakene.

Søthet og syrlighet - Indisk mat kan også være søt eller syrlig, og drikken bør kunne komplimentere eller balansere disse smakene.

Temperatur - De fleste indiske retter er varme og krydrede, så det kan være lurt å velge en kjølig drikke som kan kjøle ned smaksløkene.

Drikkeforslag til indiske retter

Tandoori kylling - Tandoori kylling er en av de mest populære indiske rettene, og den passer godt sammen med en frisk og kjølig øl, som en lager eller IPA. Hvis du foretrekker vin, kan en fruktig og frisk hvitvin som en Riesling også være en god match.

Curryretter - Curryretter kan være veldig krydrede og sterke, så en søt og fruktig vin som en Gewürztraminer kan være en god match for å balansere smakene. En kjølig øl som en pilsner eller pale ale kan også være et godt alternativ.

Samosas - Samosas er en populær indisk snack, og de passer godt sammen med en frisk og fruktig øl, som en belgisk witbier eller en IPA. En fruktig og frisk hvitvin som en Sauvignon Blanc kan også være en god match.

Naan brød - Naan brød kan være litt søtt og krydret, så en frisk og fruktig øl som en lager eller en pilsner kan være en god match. En fruktig og frisk hvitvin som en Pinot Grigio kan også være et godt alternativ.

Biryani - Biryani er en indisk risrett som er kjent for sin sterke og krydrede smak. En tørr og krydret rødvin som en Syrah eller Zinfandel kan være en god match for å balansere smakene. En kjølig øl som en IPA kan også være et godt alternativ.

Oppsummert

Indisk mat kan være utfordrende å matche med riktig drikke på grunn av dens sterke, krydrede og komplekse smaker. Når du velger drikke til indisk mat, bør du vurdere styrken og krydderne i retten, søtheten og syrligheten, samt temperaturen på retten. Ønsker du produktspesifikke tips?
Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.