Vin og pizza er en klassisk kombinasjon som har bestått tidens tann. De rike, salte smakene til pizza passer perfekt sammen med vinens syrlighet og fruktighet. Her er syv forskjellige pizza- og vinforslag, sammen med forklaringer på hvorfor de passer godt sammen.

Pizza Margherita og Chianti Classico Riserva: Denne klassiske pizzaen inneholder tomatsaus, mozzarella, basilikum og olivenolje. Chianti Classico Riserva er en tørr rødvin med høy syre og en balansert tanninstruktur. Syren i vinen skjærer gjennom rikheten i osten og tanninene komplementerer tomater og basilikum.

Pepperonipizza og Zinfandel: Pepperoni er et krydret, salt kjøtt som passer godt sammen med de fruktige, krydrede notene til Zinfandel. Denne tørre rødvinen har et høyt alkoholinnhold og er kjent for sine syltete fruktsmaker, som gjør den til en flott match for de dristige smakene av pepperoni.

Sjampinjongpizza og Pinot Noir: Sjampinjongpizza er en velsmakende, jordlig rett som passer godt sammen med den lettere kroppen og kompleksiteten til Pinot Noir. Denne tørre rødvinen har en høy syre, en lett fylde og en subtil jordaktig smak, noe som gjør den til en flott match for soppen.

BBQ Chicken Pizza og Shiraz: BBQ Chicken Pizza har en søt, røykfylt saus og syrlig kylling. Shiraz, også kjent som Syrah, er en tørr rødvin med høyt alkoholinnhold, en fyldig kropp og en dristig, krydret smak. Fruktigheten i vinen utfyller sødmen i sausen, mens tanninene skjærer gjennom rikheten til osten.

Pizza Margherita og Sauvignon Blanc: Margherita pizza er en klassisk pizza som inneholder tomatsaus, mozzarella, basilikum og olivenolje. Sauvignon Blanc er en tørr hvitvin med høy syre, lett fylde og en frisk, fruktig smak. Syren i vinen skjærer gjennom rikheten til osten og komplementerer tomatene, mens de fruktige smakene balanserer basilikum og olivenolje.

Meat Lover's Pizza og Malbec: Meat Lover's pizza består av forskjellige kjøttvarer, som for eksempel pepperoni, pølse og bacon. Malbec er en tørr og fyldig rødvin, med mye tanniner og mørke, rike fruktaromaer. Tanninene i vinen utfyller rikheten i kjøttet og fruktigheten i vinen balanserer krydderne i kjøttet.


Vegetarpizza og Riesling
: Vegetarpizza er gjerne toppet med forskjellige grønnsaker, som paprika, løk, sopp og mer. Riesling er en tørr hvitvin med høy syre, en lett fylde og en floral, fruktig smak. Syren i vinen skjærer gjennom rikheten i osten og komplementerer grønnsakene, mens de fruktige smakene balanserer jordigheten til grønnsakene.Avslutningsvis er vin og pizza en klassisk kombinasjon som kan nytes på mange forskjellige måter. Nøkkelen til å finne den perfekte kombinasjonen er å matche vinen med smakene og ingrediensene til pizzaen. Så neste gang du bestiller en pizza, bør du vurdere å kombinere den med et glass vin for å heve matopplevelsen din.

Ønsker du produktspesifikke tips?
Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.