
Tradisjonelt vinifikasjon ståltank, temp. kont. med fullstendig malolaktisk gjæring.
Fisk og skalldyr, spesielt hummer, kamskjell og grillet fisk. Lyst kjøtt som kylling og kalv. Retter med sopp eller kremede sauser. Modne oster som Comté eller Brie
0 g/l
Chardonnay 100%
4.5 g/l
Serveringstemperaturen for Louis Latour Pouilly-Fuissé eller andre hvide vine afhænger af personlige præferencer, men generelt anbefales det at servere denne type vin ved en temperatur mellom 10-12 grader Celsius°C
3 til 5 år
16728501
6416861
glass
Jordsmonnet i Pouilly-Fuissé præget af kalksten, ler og kalkholdig lerjord. Kalksten er en særlig vigtig komponent og bidrager ofte til vinens mineralske karakter.
Maison Louis Latour
Vingården Louis Latour drives i dag av den 7. Louis Latour, som er 11. generasjons vinmaker, siden oppstarten av vingården i 1797. Vingården består av 50 hektar vinmark i Burgund, Frankrike, hvorav alle druene blir håndplukket. Louis Latour har hele 50 hektar egne vinmarker i Côte d’Or, fra Côte de Nuits med
Chambertin og Romanée St. Vivant til Chevalier-Montrachet i Côte de Beaune. Deres viktigste eiendom er Château Corton-Grancey som ble overtatt i 1890.
Ved siden av vinfremstilling fra egne vinmarker driver Louis Latour også enomfattende “Negosiant” virksomhet.
Område
Burgund
Vingård
Maison Louis Latour
Land
Frankrike