Chenin Blanc er en hvitvinsdruesort som har blitt dyrket i århundrer i Loire-dalen i Frankrike. Den er også mye dyrket i Sør-Afrika, hvor den er kjent som Steen. Druen er kjent for sin høye syre, som gir den en crisp og forfriskende smak.

Chenin Blanc er en allsidig drue som kan brukes til å lage en lang rekke vinstiler, fra tørr og musserende til søte og dessertviner. I Loire-dalen brukes den til å lage viner som Vouvray og Savennières, som er kjent for sin mineralitet og komplekse smaker. I Sør-Afrika brukes den ofte til å lage tørre og off-dry viner som er kjent for sine tropiske fruktsmaker.

Når det kommer til mat, er Chenin Blanc et godt valg for sjømat og fiskeretter. Den høye syren gjør at den passer utmerket til retter med høyt syreinnhold, som sushi og ceviche. Den passer også godt sammen med krydret mat, som thailandske og indiske retter, og med kremete sauser. Syren kan også passe godt til retter med mye sødme, som honningglasert skinke eller fruktdesserter.

Chenin Blanc er også et godt valg til oster. Syren og mineraliteten gjør den til en perfekt match for kremete og syrlige oster som geitost, brie og camembert.

Avslutningsvis er Chenin Blanc en allsidig drue som kan brukes til å lage et bredt spekter av vinstiler. Dens høye syrlighet og mineralitet gjør den til en flott match for sjømat og krydrede retter, og den passer godt sammen med et bredt utvalg av oster. Det er en perfekt vin å ha i vinsamlingen og servere i neste middagsselskap.