Mange har negative assosiasjoner til plast, men visste du at det faktisk bidrar til mindre klimagassutslipp enn glassflasker?

Vinmonopolet har et mål om å redusere klimabelastningen deres med 40% innen år 2030. Emballasje utgjør deres største klimabelastning, og de har derfor gjort tiltak som å kreve at alle flasker til under 150 kr som lanseres i basisutvalget skal være på lettvekt, som vil si at de skal veie under 420g per 75cl. I tillegg må det være pant på alle nye plastflasker og aluminiumsbokser. 

Grunner til at plastflasker er mer miljøvennlig enn glassflasker: 

- pga. den lave vekten kan transporten optimaliseres slik at man får plass til 750 flasker på en pall, fremfor 600 glassflasker. Altså kan man transportere 25% mer.

- mindre utslipp i produksjonen

- mindre utslipp under transport

- blir til nye flasker via panteordningen


Vi heier på panteordningen, og endret derfor i fjor korken på vår Pierre Chavin Rosé i basis, fra aluminium til plast, slik at hele flasken da bestod av plast - og dermed kvalifiserte til pantemerking. I tillegg lanserte vi Norges første vin på aluminiumsboks med pantemerking i 2019, Riesling To Go. I høst lanserte vi også whisky på plastflaske med pantemerking, West Cork Black Cask, og Cognac på plastflaske, Ch. Montifaud V.S.

Vi har også flere spennende prosjekter på lur! Hold deg oppdatert ved å abonnere på vårt nyhetsbrev her.