Langs Helgelandskysten, blant nydelig norsk natur og landskap, finner vi Sjokoladebrygga. Inspirert av den rene, friske og rå naturen på Helgeland ble ideén om en lokal sjokoladeprodusent til.

Vi har tatt en prat med gründer Heidi som forteller oss litt om historien, de nydelige sjokoladene og samarbeidet med Aurora Spirit Distillery.

Vi har snakket med gründer bak Sjokoladebrygga, Heidi Vold Lorentzsen. Hun forteller at ideén med å starte sjokoladeproduksjon kom til henne da hun guidet en gruppe turister på tur i det lokale fjellet Dønnamannen. På disse turene pleide hun å servere krinalefse da de kom til toppen, men akkurat på denne turen var det en glutenallergiker i følget. Hun forteller at tankene begynte å kverne da hun ønsket å tilby noe spiselig som kunne nytes av alle. Etter litt idémyldring, endte hun opp med at svaret måtte være en glutenfri og laktosefri sjokolade, som kun inneholder naturlig søtning som har lav glykemisk indeks, og samtidig er vegansk. Hun skjønte raskt at sjokoladen måtte være like ren og rå som naturen rundt dem.

Bedriften, som fra 2016 het Heidis Sjokoladedrøm, endret i 2019 navn til Sjokoladebrygga. Likevel har visjonen vært klar fra start: fokus på bærekraft, helse, økologiske og rene råvarer som selvfølgelig er etisk produsert. Hos Heidi bruker de kaldpresset kakaomasse og kakaosmør, slik at sjokoladen beholder alle næringsstoffene og forblir så ren som overhodet mulig. Kakaobønnen som brukes er av typen Criollo, og er regnet som en av de beste kakaobønnene i hele verden. Kakaobønnen er sjelden fordi den er vanskelig å dyrke, men den har til gjengjeld en utsøkt smak.
 

Å komme til oss skal være en god og avslappende opplevelse. Vi er opptatt av bærekraft, men det handler ikke bare om hvordan man tar vare på miljøet rundt seg, det handler like mye om å ta vare på seg selv!"


Samarbeid med Aurora Spirit Distillery

I tillegg til konfekt og turbarer har Heidi lenge drømt om å lage en sjokoladelikør. Siden hun brenner for å ta vare på små, lokale samfunn var det naturlig å lete etter et norsk destilleri i Nord-Norge. Valget falt på Aurora Spirit Distillery, som holder til ved Lyngsalpene utenfor Tromsø. Hun beskriver produsenten som "profesjonelle og fantastiske å jobbe med". Hun sier det gikk fort fra deres første samtale og til de hadde første smakstest i hus. Etter å ha blitt kvalitetsgodkjent av Heidi, ble denne lansert på Vinmonopolet nå i november. 


Når vi spør om planene fremover, kommer gründerånden i Heidi frem. Nye konsepter er stadig under utvikling, deriblant kommer spaprodukter og sjokoladebakekurs. I tillegg til å videreutvikle de allerede eksisterende produktene selvfølgelig.

Sjokoladebrygga åpnet også nylig en nettbutikk, som gjør at man ikke trenger å være bosatt langs Helgelandskysten for å kunne nyte ekte konfekt av høy kvalitet. Bor du derimot i nærheten, eller planlegger Norgesferie i nærmeste fremtid - sving innom Dønna for en uforglemmelig smaksopplevelse (og landskap).

Sjokoladebrygga AS

https://sjokoladebrygga.no/

Bestiller du før 10. desember er du garantert levering før jul!