Zweigelt er en typisk østerriksk drue. Den kalles for Østerrikes Barbera, da den har mye likheter med den italienske druen; bløt, frisk og med høy drikkbarhet. Zweigelt ble skapt av Friedrich Zweigelt i 1922 og er i dag Østerrikes mest dyrkede rødvinsdrue. Den er en krysning mellom St. Laurent & Blaufränkisch. Zweigelt pleier å modnes 1-2 uker før Pinot Noir-druen, og har store klaser av blå-sorte druer.

I vår portefølje har vi fire produkter laget på Zweigelt-druen, hvor det nyeste er Ettl Organic Austria bib lansert i basisutvalget nå i januar.


Bilde fra vingården Hoch
Bilde fra vingården Hoch

Peter & Paul Rot 2018

Dette er en økologisk rødvin laget på 30% Blauer Portugieser og 70% Zweigelt. Den har en saftig fersk duft med kirsebær, bløte bærtoner og lett jordsmonnspreg. Den er rund og bløt med lett sødme, og sitter godt i munn. Perfekt til vegetarretter!

Produsenten Hoch holder til Kremstal, og holder på å legge om til biodynamisk drift. Vinen er oppkalt etter de to helgenene Petrus & Paulus, to antikkstatuer de har på eiendommen som er mer enn 300 år gamle.

Peter & Paul Pet Nat 2019

Hoch har også en Pet Nat, som er en lett perlende musserende vin laget på metoden méthode ancestral. Vinen som ikke er gjæret ferdig, blir tappet på flaske, hvor den fullfører fermenteringen og beholder CO2-boblene, som er gjærens biprodukt, inne i flasken. I motsetning til champagne og andre musserende viner, eller ikke pet nat tilsatt sukker eller gjær. Selv om det er tillatt å filtrere, er de fleste ufiltrerte, noe som gjør dem tåkete og uklare. Dette gir hver flaske en unik duft og karakter som stammer direkte fra den noe ukontrollerte gjæringen.

Denne dufter av ananas og pærer med innslag av gjær. Fyldig og fersk tørr frukt på smak med en balansert syre med lette tørrstoffer i finish.

Bilde fra vingården Bio Weingut Ettl
Bilde fra vingården Bio Weingut Ettl

Ettl Organic Austria Burgenland Zweigelt 2019

Denne vinen kommer fra Burgenland, og er laget av familien Ettl som har drevet med vin der i over 80 år. Den har høy friskhet og bløte tanniner, med aromaer som går mot kirsebær, med noe hint av krydder og anis. Det er ikke brukt eik, og vi har fått en helt egen blend for Norge. Denne vinen er svært god til pasta og pizza, men går fint til det meste. En lett og fruktig vin som kan minne om barbera fra Italia. 

Bilde fra Weingut Petra Unger
Bilde fra Weingut Petra Unger


Petra Unger Zweigelt Rosé

Petra Unger har laget en deilig rosé på druen Zweigelt, som dufter av aprikoser, fersken og blomster. Den har en bløt og delikat fin fyldig frukt på smak med en balansert syre med en tørr og lang finish. Perfekt til salater som f.eks. laksesalat. Alle druer er håndplukkede, som gjør at de kan plukke i flere omganger og velge de beste druene på de riktige tidspunktene. Gjæret på ståltank.